Kategorier
call for papers

call for papers

Bidrag til Tidsskriftet Marronage kan tage form af fotos, tegninger, digte, taler eller artikler, der tør at angribe nationalistiske forestillinger om Danmarks koloniale fortid fra et kritisk perspektiv.

Et brud med kollektiv forvrængning

Temaet for tidsskriftet Marronage #1 behandler Forvrængning af kolonihistorien:
Dansk kolonihistorie var et lukrativ eventyr, hvor den lille nation spillede med i et større kolonialt spil, hvor europæiske lande koloniserede fremmede lande og slavegjorde befolkningsgrupper. Den danske, koloniale tilstedeværelse bl.a. i Caribien, på Afrikas vestkyst og i det Sydlige Indien har sat spor hos de tidligere koloniserede og hos de koloniserende. Det er disse aftryk, Marronage ønsker at udstille og undersøge.

Marronage, fr. (marronnage), en, Slaveflugt, Negerflugt i Vestindien (Maronasch’); Maroon : Neger (Maruhn–), engl. (af sp. marrano, Vildsviin, el. cimarron, vild, utæmmet), en bortløben Neger, Buskneger.” (Ludvig Meyer, Fremmedordbog 1853)

Marronage udkommer fire gange i løbet af 2017, der er 100-året for salget af de tidligere Dansk Vestindiske øer, og er dedikeret til at udstille vestens, og i særdeleshed Danmarks historiske fortrængning af kolonitiden. Marronage #1 udkommer til februar 2017.
Marronage vil kortlægge, dokumentere, diskutere og ikke mindst formidle de forskellige perspektiver af kunstnerisk, aktivistisk og akademisk karakter, der relaterer sig til den danske kolonitid og forståelse af den.

Bidrag til Tidsskriftet Marronage kan tage form af fotos, tegninger, digte, taler eller artikler, der tør at angribe nationalistiske forestillinger om Danmarks koloniale fortid fra et kritisk perspektiv.

Deadline 1. december 2016

Spørgsmål og abstracts kan sendes til redaktionen på redaktion@marronage.dk

marronage
Et par pistoler fra plantagen Spart Hall på St. Croix nær Frederiksted. Samme plantage som oprørslederen Queen Mary arbejdede på kort forinden Arbejderopstanden i 1878 (Fireburn)